I ja bi probala staviti fotku ak smijem ?
| Author | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Jenny2808 |
#41 | |||
|
I ja bi probala staviti fotku ak smijem ? |
||||
|
|
||||
tiberije |
#42 | |||
I ja bi probala staviti fotku ak smijem ?Smiješ. |
||||
|
|
||||
Jenny2808 |
#43 | |||
|
Ne ide ... informatički sam analfabeta ... plavuša ...
|
||||
|
|
||||
tiberije |
#44 | |||
Ne ide ... informatički sam analfabeta ... plavuša ...Gdje si zapela? Što ne ide? |
||||
|
|
||||
sorciere |
#45 | |||
|
||||
|
|
||||
koni2004 |
#46 | |||
|
Imam jedan problemcic.
Naime, u albumu sam pobrisala sve slike koje sam stavila u topic, i sada se u tom istom topicu one vise ne otvaraju. Interesantno je da do sada kada bih to napravila, nije bilo problema, slike bi se bez obzira otvarale. Zanima me, sto je tome razlog i kako to ispraviti. |
||||
|
|
||||
jjinxie |
#47 | |||
|
Koni, kad pobrises slike iz albuma, one nestaju i iz topika, jer ni nisu "fizicki" u tom topiku, nego u albumu, odakle ih program "povuce".
Sad ih vise nema odakle povlaciti, jer ih na adresi odakle ih je vukao vise nema.
Kad si ih prije pobrisala iz albuma, slike su ti se i dalje otvarale samo dok su jos bile ucitane u privremenu memoriju tvog browsera. Vjerojatno si zato mislila da ce se i dalje vidjeti, premda si ih pobrisala. Jedini nacin da ih opet vidis u topiku je da ih vratis u album i ponovno stavis u topik. Zasto si uopce brisala slike iz albuma?
"If there is a God, his plan is very similar
to someone not having a plan."
- Eddie Izzard |
||||
|
|
||||
koni2004 |
#48 | |||
|
Jasno, i to mi je sasvim normalno, ali kako su mi prvi put fotke ostale u topicu, mislila sam da to mozda tako funkcionira.
Pobrisala sam ih iz albuma, zato sto vise nije bilo mjesta u istom. Jesam mozda trebala otvoriti novi album? Ocito postoji neki nacin, za koji neznam. |
||||
|
|
||||
koni2004 |
#49 | |||
|
Joj, koja sam glupaca, grrrrr...
|
||||
|
|
||||
giga |
#50 | |||
|
Koni ako si ispraznila stari album mozes ih ponovno i u njega postaviti a za nove slike otvoriti drugi album. Problem ti se vjerojatno pojavljuje jer mozda
stavaljas preteske slike u album pa se brzo popuni. Evo sto je Silver napisala jednom forumasu kada mu se pojavio isti problem :
fotke su ti dobre velicine (500x375), ali su jako jako teske. Svaka vise od 500 KB. Desetak puta vise od prosjecne fotke te velicine. Zato si tako brzo popunila yuku album, a popunit ces i photobucket nastavis li tako teske fotke stavljati i tamo. Dizes ih na net u bmp formatu koji je sam po sebi tezak, pa bih ti preporucila da ih spremas kao jpg ili ih konvertiras u taj format. Stat ce ti puno vise fotki u albume, a stranice sa slikama ce se puno brze otvarati i nece "jesti" bandwidth i tebi i drugima.Inace, ove fotke koje si izbrisala moras ponovno staviti u album, jer bez postavljanja u album se nece vidjeti a mislim da ces ih morati ponovno postaviti i u topic jer ce imati drugaciju adresu (onaj URL) . Na zalost, cim ti izbrises fotke s izvora one nestaju jer ih nema od kuda vuci, a JJ ti je dala objasnjenje zasto si ih ti vidjela iako su bile izbrisane Bibidi Bobidi Bu
|
||||
|
|
||||
koni2004 |
#51 | |||
|
Ok, sada mi je jasnije i svakako cu se nastojat pridrzavati ovih uputa.
|
||||
|
|
||||
mumica |
#52 | |||
|
Last Edited By: mumica 12/08/2008 14:30:21.
Edited 2 times.
|
||||
|
|
||||
felinoa |
#53 | |||
|
bok.. imam jedan problemčić.. naime, popunio sam cili album i sad vise ne mogu postavljat slike na topic jer nema mista .. a kad otvorim novi album isto mi
kaze da nema mista.. a opcija brisati ne postoji.. hvala unaprid..pozz..
|
||||
|
|
||||
tiberije |
#54 | |||
|
Felinoa!
Slike su ti prevelike. Trebao bi ih smanjiti, pa ćeš dobiti prostora u albumu. Slike brišeš tako da klikneš na Images i potom na album iz kojega želiš brisati slike. Svaka sličica ima s donje desne strane mali kvadratić. Klikneš na taj kvadratić da ti se u njemu pojavi kvačica. Možeš kliknuti istovremeno na kvadratiće uz više slika. Sada skrolaš do dna stranice i tamo s desne strane klikneš na DELETE. I, slike su izbrisane. Sada možeš stavljeti nove, ali smanji format i rezoluciju, pa ćeš imati dovoljno mjesta..
Last Edited By: tiberije 13/08/2008 20:40:36.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
felinoa |
#55 | |||
|
hvala Tiberije.. pozz
|
||||
|
|
||||
giga |
#56 | |||
|
Felinoa, kad pobrises fotke iz albuma nestat ce i iz topica! Tiberije ti je dobro sugerirao da ih smanjujes da ne budu prevelike i preteske prije stavljanja u
album, ali ih nemoj brisati. Mozes procitati i prethodne posteve u ovom topicu u kojima smo o tome vec pisali
Bibidi Bobidi Bu
|
||||
|
|
||||
Keisi |
#57 | |||
|
Nda, felinoa niposto nemoj brisati fotke iz albuma jer ce one nestati i sa foruma u topiku u koji si ih postavio pa ce ti topik izgledati jaaaaako cudno ako
pocnes brisati slike iz albuma - prazan topik s nesto teksta i pun "krizica" na mjestu na kojem su nekad bile slike. Dakle, otvori si negdje novi
album u kojem ces krenuti sa daljnjim fotkama (npr. ako si popunio yuku album otvori si novi album na photobucketu i ovaj puta podizi fotke pazljivo - obrati
paznju na njihovu "tezinu" kada ih dizes, smanji ih, prebaci iz gif u jpg format - i tako ce ti stati puno vise fotografija).
My Sig
|
||||
|
|
||||
MalaAra |
#58 | |||
napokon sam skužila kako se stavljaju slike
|
||||
|
|
||||
Silver |
#59 | |||
|
Za sve one koji na svom kompu nemaju potreban softver za smanjivanje fotki i pretvaranje iz tezih (bmp, gif, png) formata u najlaksi format jpg evo dva onlajn
alata kojima to mozete napraviti, pa zatim sredjenu fotku podignuti u svoje yuku ili photobucket (ili neki druge) albume.
http://www.online-image-editor.com/
http://www.ivertech.com/f...eeOnlineImageResizer.aspx
Samo smanjivanje fotki cesto nije dovoljno jer se one skidaju drito s fotica u visokoj rezoluciji sto znaci da su izrazito teske (narocito ako su u bmp formatu), pa ih je dobro provuci kroz jedan od ovih alata i dobiti manju i laksu fotku koja nece zauzeti puno mjesta u web albumu, a stranice ce se lagano otvarati.
|
||||
|
|
||||
roooobi |
nera | #60 | ||
|
||||
|
|
||||