Svoju macku (macke) hranim...

| Author | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Silverica |
Cime hranite macku? |
Lead | ||
|
Ezboardove ankete dozvoljavaju samo pet opcija, pa je zato anketa ovako slozena. Stoga vas molim da svoj izbor malo opisete rijecima.
Svoju macku (macke) hranim... |
||||
|
|
||||
hieroglifia |
Cime hranite macku? | #1 | ||
|
Ah, kombiniram.. konzervice, dehidrat, jetrica, plucica,nekad sirovo nekad kuhano,ribice,zlundrice
Za vikend obavezno dobivaju svjeze meso ili ribe, to je vec ritual, kad imam vremena kupiti na placu. Nista od nase hrane, ako kuham to je samo za njih.Sto ne znaci da inace ne kuham i za nas Primijetila sam da miceki bas vole promijeniti hranu, dosta brzo se necega zasite i vole preci s konzerve na kuhano, ili sa suhe hrane na kuhanu ili konzervu. Osim Tassa, koji konstantno jede sve,bilo sto, uopce nije izbirljiv |
||||
|
|
||||
Toncica |
Cime hranite macku? | #2 | ||
|
Isto sam glasala za kombinaciju. U njihovoj prehrani ima svega, briketa, konzervi, nekad im kuham (ali to najcesce probrljave). Nedavno sam dobila na poklon Almo Nature konzerve za mace, to je tzv holisticka hrana, znaci da je to meso zivotinja koje su vidjele i sunca i trave i jako im se dopalo. U tim konzervama su bili bas pravi komadi govedine, ribe, piletine, pravo meso, a ne one pastetice koje su inace u konzervama i za koje se uopce ne vidi sta bi to otprilike moglo biti.
Steta da kod nas nema takve hrane jer cesto i nemam vremena ici na plac, a i njima trebaju vrlo male kolicine mesa, pa to kombinirati u neke menije... |
||||
|
|
||||
taca |
Re: Cime hranite macku? | #3 | ||
|
Kombinacija granula i kuvanog kao kod Done,posto nekad istu kuvanu hranu jedu.Pre sam davala i konzerve ali posle sam se prebacila na kuvano i mnooogo im se vise svidja tako.
|
||||
|
|
||||
tea |
Cime hranite macku? | #4 | ||
|
Samo da kazem da nemam pojma kaj ja tu uopce radim jer se u prehranu ne razumijem ni najmanje.
Nasim zivinama mama kupuje hranu pa... Glasala sam za kombinaciju. Dorucak za Lottie je dehidrat, vecera je konzerva, kruh i neko povrce iz juhice ili slicno. Njoj to odgovara, a odgovara i nama. |
||||
|
|
||||
taca |
Re: Cime hranite macku? | #5 | ||
|
Ja sam jednom robala iono iz kesice kao ono iz reklame za wiskas medjutim nisu ni liznuli tako da sam se cudila kako kazu da njihoa macka nece pucica!
|
||||
|
|
||||
Jazz |
Re: Cime hranite macku? | #6 | ||
|
ne znam ni sama što više da mu dam..imam osjećaj da jede kao ptičica...
stalno ima suhu hranu na raspolaganju, a ujutro i navečer mu ponudim vrečicu ili konzervu, ali iako ide za mnom do zdjelice kada ga zovnem, i vrti se dok ne otvorim, nakon toga, samo malo promrllja, zamoči brke i ..gotovo...to dalje stoji i suši se..a ja bacam ostatke... bilo koju drugu hranu - neće...ponjuši i ode.. a one nekakve na pakovanjima predviđene dnevne količine za uzrast/težinu mace, kod nas ne prolaze...ne pojede on toliko, pa mi nije uopće jasno kako Jazz napreduje.. vidim da bi on samo i jedino jeo suhu hranu... |
||||
|
|
||||
taca |
Re: Cime hranite macku? | #7 | ||
|
Pa onda mu daj samo suvu hranu... Da je on gladan i da mu se svidja jeo bi!
|
||||
|
|
||||
hieroglifia |
Cime hranite macku? | #8 | ||
|
Jazz, meni su nekad konzerve bile španska sela, a prvu vrecicu sam otvorila tek kad je kraljica došla u kucu, prije 6 mjeseci.
Ranije sam hranila mace s kuhanom i sirovom hranom. Ali otkad sam upoznala više razlicitih maca, i njihovih "otvaracica konzervi", shvatila sam da skoro svaka ima drugaciji ukus. Neke vole ovo, neke ono. Neke uopce nece dehidrat, neke nece sirovo meso itd.Vjerujem da je Jazzu sasvim ok suha hrana, sjecam se da si spominjala i onu pastu.. pa vjerojatno dobiva sve što treba.Nemoj se brinuti, miceki itekako pokažu kad trebaju ili žele nešto. A jel Jazz jedno visocanstvo ili nije, ima pravo na hirovitost i brljanje po finoj hrani.. |
||||
|
|
||||
ela |
Re: Cime hranite macku? | #9 | ||
|
Moris bi odmah potpisao da mu dajem samo pastetice, i to one iz DM-a ili Whiskas, ne kuzim kak mu je to finije od kuhanog mesa?!
S tim da one komadicke mesa iz vrecice nece, polize samo saft i ostalo ostavi. Cudan stvor... |
||||
|
|
||||
FerretMistress |
Re: Cime hranite macku? | #10 | ||
|
Nas Bucifal ima stalno dostupne suhe briketice od Whiskasa - govedina (pa onda kad pojede paket, promijenimo na piletinu...), a svaki dan dobije 1 vrecicu Whiskas Junior. Povremeno ubode komadic piletine il svinjetine (kuhane, pecene), dobije malt pastu od Gimpeta i one keksice s malt pastom od Whiskasa
da li je bolje da ga hranimo Royal Caninom ili Purinom (to mijesamo tvorovima u hranu) i ako posuda tvorovske hrane (isto briketica) slucajno ostane macku nadohvat, slisti sve u roku odma ... cinimi se da je Whiskas krcat solju i pojacivacima okusa a da nema bog zna kakve stvarne vrijednosti ... |
||||
|
|
||||
Lupa 00 |
Re: Cime hranite macku? | #11 | ||
|
To s hranom je vjecno pitanje subjektivne procjene, kod svih ljubimaca vise ili manje. Meni Whiskas ne ulijeva povjerenje. Masa jede Hills kitten tuna dehidrat i to joj je glavna stvar. Cak joj ni one vrecice vise bas ne dajemo. Svaki dan ukrade i malo Nusinog Troveta i ponekad dobije malo aufpuca. Malt pasta i catnip bits su poslastice i to je to.
|
||||
|
|
||||
FerretMistress |
Cime hranite macku? | #12 | ||
|
Lupa, dehidrat - to su oni briketici jel tako ?
|
||||
|
|
||||
Lupa 00 |
Re: Cime hranite macku? | #13 | ||
|
Jes.
|
||||
|
|
||||
lafica |
Re: Cime hranite macku? | #14 | ||
|
Moja Mici jede iskljucivo dehidrat,sve ostalo nije joj fino,a Doni osim dehidrata voli konzerve gurmet,neke wiskas vrecice,meso samo sirovo.
Dehidrat je hills-ov. |
||||
|
|
||||
FerretMistress |
Re: Cime hranite macku? | #15 | ||
|
E ovako ... nas izbirljivac nas je jucer natjeral u Pet centar u kojem smopazarili nekoliko raznolikih pastetica, te dehidrata
ovako : Hill's kitten od piletine - znam da je super jer je sastav dobar i za tvoreke Leonardo kitten (u kartonskoj tubi nekakvoj) od 400 gr - cim smo otvorili nacrtao se kraj noge uz glasni miiiijaaaaaaaaaauuuuuuuuuu i umiljavanjepastetice : Gourmet (meso, zec+jetra, perad) Leonardo govedina, jetra, piletina, janjetina, srce Dr Alder divljac, losos, govedina uglavnom navalio je kao ceta gladnih Huna i na dehidrat i na pasteticu (ne znam koju, cini mi se Leonardo) Whiskas je panzioniran do daljnjega, svekrvine mice dvoristarke dobivaju dehidrat, a vrecice ce cekati da Bucifal pozeli promjenu menija |
||||
|
|
||||
lililii |
Re: Cime hranite macku? | #16 | ||
|
Molim vas odgovorite mi koja je dehidrirana hrana NAJBOLJA za macke. Procitala sam topic o bolesti bubrega kod kastriranih muzjaka. Jeli Royal Canin sensibil-znaci jedan od obicnih moze zastiti macku od bubreznih bolesti? Koju hranu da mu dam da sprijeci stvaranje tih kamenaca i ostalog? Sigurno mu ne treba dijetalna hrana unaprijed, ali mozda neka od ovih OBICNIH ima u sebi neki sastav koji sprijecava pojavu bubreznuh bolesti? Koji hidrati se smatraju najboljima???
|
||||
|
|
||||
Dragony0 |
Re: Cime hranite macku? | #17 | ||
|
Maza mi još uvijek jede svašta, iako malo počinje jesti whiskas, friskies i još neke u vrećici. To je ista hrana kao u konzervi samo što je ova u vrećici.
|
||||
|
|
||||
gizmica |
Re: Cime hranite macku? | #18 | ||
|
Danas sam u pet shopu kupila Schesir cat dehdrat.Ima jako dobre sastojke i kosta koliko i RC.Djevojka koja radi u pet shopu kaze da po kvaliteti ne zaostaje za caninom.Da li je jos neko koristio ovaj dehidrat ili konzerve iste firme?
|
||||
|
|
||||
lililii |
Re: Cime hranite macku? | #19 | ||
|
Odlucila sam se za R.C. za kastrirane decke do 7g, super smo zaodovoljni i mi i sto je najvaznije gospodin macak s tim. Zatim 1 konzervicu Gourmeta na dan i ako voli ono sto mi jedemo onda se ubaci, a to su neke vrlo "cudne" stvari za macku. Obozava ciklu??! Zatim variva od povrca, manestrice, juhu, meso i ribu- to se podrazumjeva- drugim rijecima sve osim tjestenine i krumpira i da od salata samo ciklu, kako sam vec napisala
|
||||
|
|
||||
Dragony0 |
Re: Cime hranite macku? | #20 | ||
|
Upravo smo saznali da Miško voli čvarke.
|
||||
|
|
||||
sidebar © ezdesign